Biltur? 5 sunne matvarer å ta med seg på lange turer

Ser du etter noen sunne matvarer å ha med på biltur? I denne artikkelen går vi gjennom 5 forskjellige matvarer som er sunnere enn å stoppe på bensinstasjoner og plukke med seg en pølse.

1. Salat

Det finnes ingenting som slår en god salat. Det er lett å lage, billig å kjøpe inn ingredienser til og det holder seg i mange timer uten kjøleskap.

Skal jeg ha salat med eller uten kjøtt på biltur?

Det er mange som lar seg friste av ord som “taco-salat” og “kylling-salat”. Begge disse rettene har kjøtt i seg.

Som hovedregel er det to grunner til at du ikke bør fylle salaten din med kjøtt:
– Kjøtt holder seg ikke over lengre tid uten å være plassert i kjøleboks.
– Kjøtt er ikke sunt for deg.

For øvrig kan du lese denne artikkelen som viser til kreative måter å redusere kjøttinntaket sitt på. Det vil gavne både deg selv og miljøet.

2. En litt spennende baguett

Tørre brødskiver har en unik evne til å bli kastet i søppelbøtta.

Hvis man stopper ved en 7/11 og drar frem en matpakke med brød og svett ost, så er det lett å heller la seg friste av noen ferske pølser. Men her må du tenke litt kreativt. Kjøp deg en 2-pack med baguetter fra Rema 1000 eller Kiwi. Skjær opp noen tomater, litt løk og fyll med noe god salat og litt krydder – og vipps, så har du en baguette som er BETYDELIG bedre enn noe du vil klare å finne på en bensinstasjon.

3. Nøtter

Det høres kanskje ikke ut som vanlig “tur-mat”, men det er faktisk veldig mettende. Du kan enten spise nøttene for seg selv – eller blande dem ut i salaten du har med deg.

4. Frukt og grønt

Et godt tips er å gjøre det til en vane å alltid ha gulrøtter og frukt tilgjengelig til enhver tid.

Dette har to ting for seg. For det første er det veldig sunt å spise frukt og grønt. For det andre vil det hindre deg i å kaste i deg mindre sunne former for snacks.

For å si det sånn: potetgull-forbruket ditt kommer nok til å gå veldig ned, dersom du alltid har frukt og grønt tilgjengelig!

5. Knekkebrød på biltur

Med mindre du putter ost på knekkebrødet, så vil det holde seg ufattelig lenge. Et brød vil kanskje bli tørt etter 2-3 dager, og du må kaste halve brødet. Men knekkebrød kan virkelig holde seg i MÅNEDSVIS uten å vise tegn på å bli gammelt.

Hvis du har planer om lengre bilturer (bilferie i USA eller Europa), så er det nesten et “must” å pakke med seg en del knekkebrød for å unngå å kjøpe mat på bensinstasjoner.

PS! Hvis du vil lese flere bilrelaterte nyheter, bør du ta en titt på bilduden.no. Her blogger skrives ikke bare om mat-tips, men også om hva du skal gjøre for å få ordentlig skikk på bilen din.